Electrica vrea să văndă pe piaţa de capital participaţiile minoritare de acţiuni pe care le mai deţine la fostele filiale ce au fost privatizate, a declarat Corneliu Stan, directorul general Electrica.
Electrica vrea să văndă pe piaţa de capital participaţiile minoritare de acţiuni pe care le mai deţine la fostele filiale ce au fost privatizate, a declarat Corneliu Stan, directorul general Electrica. Electrica mai deţine 19% la CEZ Distribuţie şi CEZ Vănzare, 37% la CEZ Servicii, 25% la Enel Banat Distribuţie, 25% la Enel Dobrogea Distribuţie, 37% la Enel Energie, iar după finalizarea transferului de proprietate, 20% din Electrica Muntenia Sud, potrivit Mediafax.
INVESTIŢII. Compania intenţionează să investească 120 de milioane de euro in producţia de energie regenerabilă in următorii doi ani. Şi anume in centrale eoliene, microhidrocentrale, centrale pe bază de biomasă şi solare. "In această perioadă purtăm discuţii cu firme din Grecia, Austria şi Cehia, precum Verbund, ENEL sau CEZ", a spus Corneliu Stan. El a adăugat că işi doreşte ca, in doi ani, Electrica să ajungă să aibă capacităţi eoliene de 50 MW capacitate instalată, 30 MW la microhidrocentrale şi 5 MW din biomasă. in ceea ce priveşte microhidrocentralele, există posibilitatea achiziţionării unor capacităţi ale Hidroelectrica sau construirii de unităţi noi.
In privinţa participării Electrica la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, Stan a precizat că analiza realizată de specialiştii din cadrul companiei au stabilit că n-ar fi oportună.
Referitor la privatizarea Electrica Serv, directorul companiei a anunţat că documentaţia nu va fi gata pănă la sfărşitul acestui an din cauza intărzierii in alegerea consultantului.
"Programul de dezvoltare a Electrica in structura actuală include posibilităţi cum ar fi construirea de unităţi de producere noi, privatizarea atăt prin listare la bursă, căt şi prin altă modalitate sau investiţii greenfield", a adăugat Stan, menţionănd că Electrica este interesată de unităţile pe care Termoelectrica doreşte să le privatizeze.