x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ENEL trebuie să plătească statului român 401 de milioane de euro

ENEL trebuie să plătească statului român 401 de milioane de euro

14 Feb 2017   •   11:18
ENEL trebuie să plătească statului român 401 de milioane de euro

Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis ca Enel să plătească statului român suma de 401 milioane de euro pentru participaţia de 13,5% din Electrica Muntenia Sud, pentru care statul român ceruse peste 521 de milioane de euro. 

"Enel confirmă că a primit din partea Camerei de Comerţ Internaţionale de la Paris decizia arbitrajului legat de participaţiile deţinute în sectorul electricităţii din România, respectiv legat de exercitarea de către SAPE a clauzei Put Option pentru Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia. Enel respectă decizia Curţii şi compania analizează în prezent detaliile acestei hotărâri", au declarat oficialii Enel. 

Compania italiană arată că se aştepta la o astfel de decizie. 

"De altfel, rezultatul acestui arbitraj este în linie cu aşteptările companiei şi cu analiza efectuată intern asupra acestui caz", au adăugat reprezentanţii Enel,citează Agerpres.

În anul 2012, statul român a cerut Enel peste 521 de milioane de euro, plus dobânzi, pentru pachetul de 13,5% din acţiunile fostei filiale Electrica Muntenia Sud. Compania italiană nu a fost de acord cu această sumă şi a oferit sub 300 de milioane de euro. Cele două părţi s-au adresat Curţii de Arbitraj de la Paris, care a stabilit valoarea tranzacţiei la 400 de milioane de euro. 

Cheltuielile de arbitraj se vor împărţi în mod egal între statul român şi Enel, potrivit unor surse apropiate situaţiei

×
Subiecte în articol: enel electrica muntenia sud