x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Energie - De vanzare 51 de microhidrocentrale

Energie - De vanzare 51 de microhidrocentrale

de Adrian N. Ionescu    |    28 Iul 2006   •   00:00

Anul acesta, Hidroelectrica va vinde prin licitatii deschise cu strigare 51 de microhidrocentrale, dintre care 20, in prima etapa - in septembrie. Dintre acestea din urma, 10 sunt pe raul Suceava, cinci pe raul Casin (judetul Bacau) si alte cinci in judetul Mures. Microhidrocentralele sunt unitati de putere mica (sub 10 MW). "Ganditi-va ca multe sunt in zone greu accesibile, iar daca nu functioneaza intr-un micro-sistem energetic, si numai paza lor este o problema", a declarat reprezentantul unei firme care a cumparat deja microhidrocentrale.

De altfel, preturile de pornire a licitatilor nici nu pot fi prea mari. De pilda, pentru grupurile de microhidrocentrale de pe raul Doftana (Prahova) si pe alte 5 unitati de pe raurile Manaileasa si Horezu (Valcea) s-au cerut anul trecut 9,5 milioane euro, plus angajarea unor investitii.

Societatea Hidroelectrica trebuie sa vanda 150 de microhidrocentrale pana la sfarsitul anului 2007, mai ales pentru ca e nevoie de flexibilitatea unor producatori mai mici pentru administrarea lor. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic