x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Estimare - 40% din pensiile private, aleatorii

Estimare - 40% din pensiile private, aleatorii

07 Sep 2007   •   00:00

Aproximativ 40% din potenţialii participanţi la fondurile private obligatorii de pensii vor fi redistribuiţi de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.

Potrivit lui Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, circa 40% din tineri vor completa greşit cererile sau vor completa mai multe, ceea ce va duce la invalidarea lor. "Dacă un client va semna două sau mai multe cereri de aderare, procedura de validare nu ia in calcul criterii de departajare temporală.

Altfel spus, dacă vor fi semnate două cereri de aderare in zile diferite sau in aceeaşi zi, acestea vor fi invalidate, urmănd ca titularul cererii să fie repartizat aleatoriu in funcţie de două criterii, şi anume vărstă şi gen", a specificat Vasilescu.


Legea menţionează că validarea fiecărui participant la un fond de pensii obligatoriu trebuie să fie făcută de CNPAS, insă persoanele care vor figura cu mai multe inscrieri vor fi repartizate aleatoriu, in funcţie de numărul persoanelor validate pe fiecare fond administrat privat.
Opţional, salariaţii intre 36 şi 45 de ani pot adera la un astfel de fond.
Â

×
Subiecte în articol: economic