x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Estimare - Vånzårile de materiale vor creşte cu 25%

Estimare - Vånzårile de materiale vor creşte cu 25%

de Daniela Ivan    |    18 Apr 2007   •   00:00
Estimare - Vånzårile de materiale vor creşte cu 25%

Românii încep să pună din ce în ce mai mult preţ pe calitatea şi marca produselor din domeniul construcţiilor şi să întoarcă spatele produselor ieftine. şi antreprenorii ridică imobile din ce în ce mai performante, cu faţade şi termoizolaţii performante.

Explozie pe piaţa construcţiilor

Românii încep să pună din ce în ce mai mult preţ pe calitatea şi marca produselor din domeniul construcţiilor şi să întoarcă spatele produselor ieftine. şi antreprenorii ridică imobile din ce în ce mai performante, cu faţade şi termoizolaţii performante.

Piaţa meterialelor de construcţii creşte cu o viteză uimitoare. Estimările arată că firmele de profil îşi vor mări vânzările cu peste 25% în acest an. Există însă segmente din piaţă unde creşterile ating chiar şi 500%.

TERMOIZOLAŢII. Vânzările de polistiren extrudat sau expandat au explodat anul trecut, după ce au fost introduse reglementările privind reabilitarea termică. "Piaţa de polistiren expandat creşte cu 400%-500%, iar cea de polistiren extrudat cu 200%", a declarat Mihai Stancu, reprezentantul firmei Fibran, prezent la Construct Expo Antreprenor. El a explicat că toţi constructorii se îndepărtează de la materialele ieftine şi caută produsele de calitate.

şi producătorul Daw Benţa a intrat pe această piaţă, considerând că economisirea energiei va deveni o activitate tot mai importantă în România. Cu termoizolaţiile Capatec, costurile cu încălzirea sunt reduse cu până la 50%, spun reprezentanţii firmei. Aceştia mizează pe afaceri de 22 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de anul trecut. Din totalul vânzărilor realizate anul trecut, sistemele de termoizolaţii şi vopselele lavabile au ocupat o pondere de 50%, diferenţa reprezentând polistiren, vopsele şi alte produse.

ÎNVELITORI. Este o piaţă care va creşte cu 40% în acest an, conform estimărilor specialiştilor. Lupta se dă între ţigla din beton şi ţigla din tablă. Producătorul de panouri şi profile din tablă Kontirom, care produce ţiglă metalică, parte a grupului Arcelor-Mittal, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 77,6 milioane lei, în creştere cu 110% faţă de nivelul din 2005. "A fost un an special, în care piaţa construcţiilor a crescut spactaculos, astfel că rezultatele noastre au depăşit estimările iniţiale, de 20%", a declarat directorul general al Kontirom, Marian Pîrvu. Firma a vândut anul trecut 680.000 de metri pătraţi de panouri din tablă, 3.000 de tone de profile şi 2.000 de tone de profile pentru structură. şi Bramac, care produce ţigle din beton, mizează pe creşteri importante. "Dacă anul trecut am vândut peste 15.000.000 mp de învelitori, în acest an ne aşteptăm la peste 20.000.000 mp", spune Mircea Dumitru, directorul de vânzări al firmei.

CIMENT. Un nou competitor va intra pe piaţa cimentului. Grupul Sabanci intenţionează să relocheze la Constanţa o parte a producţiei de ciment din Turcia. Grupul este deja prezent în ţara noastră, prin intermediul firmei Primex, operatorul reţelei de magazine Cosmo, care comercializează produse electronice şi electrocasnice. În România există nouă fabrici de ciment, deţinute de companiile Lafarge (Franţa), HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia), cu cote de piaţă apropiate.

EXPO INVEST IMOBILIAR
Proiecte de apartamente în blocuri noi, oferte de case şi vile în zone rezidenţiale, soluţii financiare "la cheie". Toate se găsesc în Salonul Expo Invest Imobiliar, organizat în cadrul Construct Expo Antreprenor, târgul care se desfăşoară la Romexpo în perioada 17-22 aprilie 2007. Complexul Vitan Platinum Towers, amplasat în Vitan, oferă 300 de apartamente de 2, 3 sau 4 camere la preţuri care pleacă de la 80.000 de euro plus TVA. Cine doreşte o casă "pe pământ" poate alege între Complexul Mogoşoaia Pădure şi Ansamblul Victoria. Preţurile variază între 125.000 de euro şi 459.000 de euro. şi cei care doresc să facă investiţii au oferte interesante. De exemplu, ei pot achiziţiona apartamente pe litoralul bulgăresc la un preţ care pleacă de la 650 de euro/mp.
×
Subiecte în articol: economic