x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Euroins amendată pentru a doua oară de ASF

Euroins amendată pentru a doua oară de ASF

22 Feb 2021   •   13:13
Euroins amendată pentru a doua oară de ASF

Euroins România Asigurare Reasigurare a fost amendată cu 500.000 de lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele de neacordare a despăgubirilor și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună. Este pentru a doua oară când această societate este sancționată.

Au mai fost amendaţi directorii generali ai companiilor NN Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life, cu 4.000 de lei şi, respectiv, 2.500 de lei.

"În urma analizării rezultatelor acţiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă S.A., în calitate de administrator al F.P.F. NN Activ şi F.P.F. NN Optim, doamna Anna Natalia Grzelonska, în calitate de Director general, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei şi avertisment scris. Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepţionate cu întârziere şi actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii. Totodată, în sarcina societăţii au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru", arată ASF.

Autoritatea a mai aplicat o amendă contravențională de 2.500 de lei firmei Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., în calitate de administrator al FPAP Metropolitan Life şi acordarea unui avertisment scris directorului general al companiei, Oana Viorica Velicu. Sancţiunea a fost aplicată pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informaţiilor privind participanţii și au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătățirii procedurilor de lucru.

×
Subiecte în articol: euroins asf