x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Exporturi de IT şi soft de 500 milioane euro

Exporturi de IT şi soft de 500 milioane euro

de Daniela Ivan    |    22 Feb 2011   •   20:36

Exporturile româneşti de software şi servicii IT s-au majorat cu 10% în 2010, ajungând la circa 500 milioane euro, situându-se peste nivelul de dinaintea crizei.

"Exportatorii români de software estimează redresarea cifrei de afaceri a sectorului, după scăderea pro­nun­ţa­tă din 2009, la nivelul întregii industrii. Estimarea pentru exporturile de software în 2010 este de aproximativ 500 milioane euro, ceea ce înseamnă că suntem peste nivelul din 2007, de dinainte de criză. Anul 2008 a fost anul cel mai bun de până acum, cu aproape 650 milioane euro la export", a declarat directorul executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Valerica Dragomir, pentru Mediafax.

"Companiile româneşti sunt încă parteneri preferaţi pentru mulţi clienţi externi, în special din zona vest-europeană şi nord-americană, care caută soluţii de optimizare şi eficientizare a proceselor proprii", a adăugat directorul executiv al ANIS.

Ea a adăugat că cel mai mare exportator IT din România din 2010 a fost Nokia.

Pentru acest an, ANIS estimează o creştere a exporturilor cu cel puţin 10%.
"Chiar dacă toată lumea este încă foarte prudentă în a da estimări pozitive pentru 2011, conform semnalelor pe care le avem din partea companiilor, cred că putem prognoza continuarea creşterii pe volumul de exporturi, cel puţin cu 10%, ca şi în 2010", a mai spus directorul executiv al ANIS.

×