România a exportat, în primele zece luni din 2019, preparate din carne şi peşte în sumă de 150,4 milioane euro, în creştere cu 6% comparativ cu anul anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.
Exporturile de preparate din carne şi peşte s-au îndreptat în procent de 98% spre piaţa Uniunii Europene (147,1 milioane euro valoarea exporturilor în ţările comunitare). În topul destinaţiilor s-au aflat Marea Britanie (exporturi de 27,5 milioane euro), Franţa (22,8 milioane euro) şi Germania (22,3 milioane euro).
În ceea ce priveşte importurile de preparate din carne şi peşte, acestea au totalizat 203,5 milioane lei (plus 16,3%) şi în mare parte (186,7 milioane euro) au provenit din ţările UE, în special din Germania (49,3 milioane euro), Polonia (38,5 milioane euro) şi Ungaria (23,4 milioane euro).