x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FDIC rămâne fără bani

FDIC rămâne fără bani

25 Mai 2009   •   00:00

O altă bancă americană, Bank United, din Florida, a fost închisă de Federal Deposit Insurance Corp (Corporaţia Federală de Garantare a Depozitelor- FDIC) vineri.



Banca este mult mai mare decât Citizens National Bank, având active de 12,8 miliarde de dolari şi depozite de 8,6 miliarde de dolari.

Agenţia guvernamentală a anunţat că banca a fost vândută unui consorţiu de fonduri de investiţii private, condus de John Kanas, fost şef al North Fork Bank.

Garantarea depozitelor va costa FDIC 4,9 miliarde de dolari, conform Wall Street Journal. Fondul de garantare sl depozitelor, gestionat de FDIC a ajuns să aibă doar 19 miliarde de dolari la finele lui 2008, iar cu recentele falimente acum a ajuns la 14 miliarde de dolari cu care trebuie să garanteze trilioane de dolari.

Preşedintele Barack Obama a iniţiat o lege prin care FDIC să împrumute 100 de miliarde de dolari de la Trezoreria SUA. FDIC intenţionează să-şi reumple fondul de garantare printr-o „taxă unică" impusă celor peste 8.000 de bănci rămase.

×
Subiecte în articol: economic dolari