BUSINESS
NISA - Relaxarea si amplificarea starilor pozitive se vinde bine
Considerata stiinta, arta sau chiar stil de viata, Feng Shui a devenit si o eticheta comerciala de succes. In Romania, fenomenul este inca la inceput. Unii intreprinzatori au prins insa repede tendinta si s-au lansat pe mai multe game de produse.
ADRIAN MIHAI
POSIBILITATI. Atat casa, cat si gradina pot avea la baza conceptele Feng Shui
|
MODA. "Feng Shui" inseamna in chineza "vant-apa". Acestea sunt cele doua elemente care influenteaza curgerea energiei prin spatiu si reprezinta modul de a trai in armonie cu mediul inconjurator. "Este atat stiinta, pentru ca folosesti si formule, dar si arta, pentru ca trebuie sa stii cum sa folosesti aceste formule, sa te adaptezi la ceea ce gasesti pe teren, dar si la om", considera Costin Vasile, cosnultant in Feng Shui traditional. De aici plecand, cam orice poate sa fie "Feng Shui": agenti imobiliari practicanti Feng Shui, care iti aleg casa sau terenul in functie de energiile pe care doresti sa le aduca, ori arhitecti Feng Shui. Aplicatiile pot depasi granita stiintei si artei spre exploatare comerciala. "Este un concept care se vinde. S-au luat niste principii din Feng Shui care sunt comune filosofiei orientale si au fost extrapolate. Aceste principii pot fi foarte usor folosite in lansarea unor produse. Nu-ti trebuie foarte multa imaginatie. Iti trebuie doar putin tupeu", apreciaza Costin Vasile, care a adoptat latura traditionala si nu este de acord cu industrializarea fenomenului.
MASURATORI. Feng Shui-ul traditional este mult mai complex decat cel modern. O consultatie de Feng Shui traditional presupune masurari cu busola. Varianta moderna se poate face si de la distanta, consultatia fiind oferita prin Internet chiar. Odata masuratorile si calculele matematice facute, se trece la actiune. In zonele bune ale casei sau biroului se plaseaza "amplificatori" de energie, iar in cele negative se pun "remedii". Spre exemplu, clopoteii de vant sunt cele mai cunoscute remedii. "Casa nu poate aduce de toate, ci un anumit set de valori. In momentul in care se face o constructie noua, il intrebi pe om ce vrea sa obtina. Anumite case aduc foarte multa sanatate si relatii intre oameni, trebuie sa vezi ce vrea omul", spune Vasile.
PRET NEGOCIABIL
|
Pentru persoane fizice, tariful unei consultatii Feng Shui traditional este de 3 euro/ metrul patrat. La firme, pretul creste la 5 euro, dar se poate negocia in functie de suprafata. In Bucuresti sunt cei mai multi clienti, iar la nivelul intregii tari, din Timisoara au provenit cei mai multi beneficiari ai consultatiilor oferite de Georgiana Miruna Macavei si Costin Vasile. Dupa ce au citit carti de specialitate, cei doi au urmat si cursuri tinute de maestrul chinez Joseph Yu.
|
Citește pe Antena3.ro
REZULTATE
|
"In momentul in care crezi, amplifici efectul. Daca noi credem sau nu credem, efectul Feng Shui-ului exista oricum. Oamenii care nu cred in Feng Shui, dar il aplica beneficiaza de un efect mai mic"
Costin Vasile - consultant Feng Shui traditional |
Scrieti-ne!
|
Aveti afaceri banoase, afaceri ingenioase sau pe care le-ati inchis pentru ca nu se potriveau stilului de viata al romanilor? Credeti ca merita sa afle mai multa lume de ele? Povestiti-ne experienta dumneavoastra, iar noi o vom spune mai departe cititorilor nostri (clientilor vostri). Va asteptam mesajele la adresele: victor.ciutacu@jurnalul.ro sau adrian.mihai@jurnalul.ro.
|