x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Feroviar: Greva de miercuri se negociază

Feroviar: Greva de miercuri se negociază

de Elena Stan    |    01 Mar 2008   •   00:00
Feroviar: Greva de miercuri se negociază
Sursa foto: Dan Marinescu/

Greva feroviarilor anunţată pentru miercuri, 5 martie, este nejustifi­cată, iar oficiali din cadrul Ministe­ru­lui Transporturilor îi invită pe sin­di­caliştii de la Federaţia Naţio­nală Fe­roviară Mişcare Comercialla o nouă rundă de ne­go­cieri

Greva feroviarilor anunţată pentru miercuri, 5 martie, este nejustifi­cată, iar oficiali din cadrul Ministe­ru­lui Transporturilor îi invită pe sin­di­caliştii de la Federaţia Naţio­nală Fe­roviară Mişcare Comercial (FNFMC) la o nouă rundă de ne­go­cieri. “Ultima ofertă făcută ferovia­rilor de Ministerul Transporturilor (MT) şi de Ministerul Economiei şi Finanţelor la 19 februarie prevede o creştere salarială de peste 13% faţă de câştigul mediu din 2007, iar raportat la salariile din octombrie 2007 această creştere înseamnă o majorare de peste 21 de procente. Oferta fă­cută este una corectă şi se în­ca­drează în politica salarială la nivel naţional pe anul 2008”, conform MT. Declanşarea grevei de avertisment ar produce pa­gube ma­te­riale majore şi perturbări în traficul feroviar. “Pentru evitarea produ­ce­rii unor pagube, înainte de de­clan­şarea protestului dorim să aibă loc o nouă rundă de negocieri, în care va fi solicitată revizuirea sau reconside­rarea poziţiei sindicatelor”, potrivit sursei citate.

 

AVERTISMENT. Miercuri, 5 martie, între orele 7:00 şi 9:00, nu va circula nici un tren, din cauză că va fi declanşată o grevă de avertisment, declară Popa Gheorghe, preşedintele Federaţiei. Acesta a spus că greva de avertisment va fi urmată de o grevă generală, la o dată stabilită ulterior. “Vom recurge la această me­­­todă, deoarece nu am ajuns la nici un acord cu privire la creşterile sa­­lariale. Coform legii, există obli­ga­ţia de negociere a sala­riilor. De la 1 februarie 2008, noi nu mai avem con­tracte de muncă”, a spus Popa.

×
Subiecte în articol: economic