x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul de Finanțe, despre plata pensiilor majorate:Banii sunt în buget, să stea liniștiți românii

Ministrul de Finanțe, despre plata pensiilor majorate:Banii sunt în buget, să stea liniștiți românii

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   14:45
Ministrul de Finanțe, despre plata pensiilor majorate:Banii sunt în buget, să stea liniștiți românii
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a respins zvonurile potrivit cărora Guvernul ar avea probleme privind acoperirea creșterii pensiilor. Banii sunt cuprinși în buget, să stea liniștiți toți românii, a spus ministrul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, la sediul PNL.

„La începutul anului, în legea bugetului de stat au fost cuprinse aceste categorii de cheltuieli, nu există niciun risc ca aceste drepturi ale românilor să nu fie achitate”, a explicat ministrul de Finanțe.

Marcel Boloș a mai spus că Guvernul a făcut numeroase calcule pentru a se asigura că nu există probleme cu plata pensiilor.

„Banii sunt cuprinși în buget, să stea liniștiți toți românii, aceste drepturi se vor achita la data stabilită de Casa de Pensii. (...) În bugetul de pensii nu este nicio gaură (...) avem calculele bine făcute, avem resursele necesare”, a precizat Boloș.

Conform datelor prezentate de ministrul Muncii, 82,56% dintre pensii, adică 3.806.270, vor crește după recalculare. Creșterea medie procentuală este de 26,65% ceea ce înseamnă că majorarea medie nominală este de 622 de lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: finante pensii buget