x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finanţele au mai împrumutat 959 de milioane de lei

Finanţele au mai împrumutat 959 de milioane de lei

de Daniela Ivan    |    21 Feb 2011   •   19:37

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat ieri 959 de milioane de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenţa la un an, la un randament mediu de 6,88% pe an, în creştere faţă de nivelul precedent, de 6,73%. Subscrierile din partea băncilor comerciale s-au ridicat la 2,44 miliarde de lei, iar randamentul maxim a fost de 6,95%.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 1,5 miliarde de lei, iar cererea totală din partea celor 12 bănci care au participat la licitaţie a fost de 2,44 miliarde de lei.
La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 bănci – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

La licitaţia precedentă pentru astfel de titluri, care a avut loc pe 7 februa­rie, Trezoreria a atras certificate în valoare de 1,5 miliarde de lei, la un randament mediu tot în creş­tere, de 6,73%. De la începutul anului, Finanţele au împrumutat prin vân­zarea de titluri de stat 11,54 m­i­li­arde de lei. În februarie, ministerul a împrumutat deja 4,61 miliarde de lei.

×