x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscul se laudă cu depăşirea planului

Fiscul se laudă cu depăşirea planului

de Daniela Ivan    |    09 Iun 2016   •   12:58
Fiscul se laudă cu depăşirea planului
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Veniturile încasate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în primele cinci luni ale anului s-au ridicat la 82,42 miliarde de lei, cu 3,32% peste programarea bugetară, a anunţat   președintele instituţiei, Dragoş Doroş (foto). El a recunoscut că raportarea veniturilor s-a realizat la cele din programul bugetar, și nu la perioada similară a anului trecut pentru că nivelul taxelor, în   special TVA, este diferit faţă de anul trecut. Şeful Fiscului a mai precizat că, doar la TVA, în luna mai încasările au fost mai mari decât în mai 2015.

Totodată, în mai s-a înregistrat și o nouă creștere la încasările din accizele la tutun, având în vedere că legea de implementare a Directivei tutunului întârzie, iar companiile au fost nevoite să scoată din antrepozite noi stocuri din producţia veche.

Luna aprilie a dat de furcă şefilor de la ANAF. A fost singura în care încasările au fost cu 1,26 miliarde lei sub nivelul programat şi cu 2 miliarde de lei sub colec colectările din aprilie 2015

×