x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu ia în calcul înghețarea salariilor: „Principiul de bază este solidaritatea”

Florin Cîțu ia în calcul înghețarea salariilor: „Principiul de bază este solidaritatea”

01 Apr 2020   •   11:57
Florin Cîțu ia în calcul înghețarea salariilor: „Principiul de bază este solidaritatea”
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că ia în calcul înghețarea salariilor, însă decizia va fi luată numai după o discuție cu premierul Ludovic Orban, scrie Antena 3.

”În acest moment nu ne-am uitat și nu avem încă o imagine clară a ceea ce vrem să facem aici. Am discuții cu premierul, dar, este clar că este un principiu de bază pe care îl tot spun, solidaritatea în acest moment. Costul acestei crize îl suportăm cu toții, indiferent de domeniul în care ne aflăm”, a declarat Cîțu.

”Modul meu de a administra finanțele este unul prudent. Principiul de bază, din punctul meu de vedere, este solidaritate. În acest moment, pe toate capitolele”, a adăugat.

Anton Hadăr, reprezentantul Federației sindicale Alma Mater, a declarat că liderii sindicali se așteptau la o astfel de decizie și că este aproape sigur că măsura va fi adoptată. 

”Evident că unora nu le va plăcea această decizie care aproape sigur sunt că va fi luată. Noi, liderii sindicali ne-am așteptat la așa ceva, chiar dacă știți bine că ne promiseseră și nouă niște credite salariale din luna septembrie, dar nu ne mai gândim acolo. Ne gândim să ne facem treaba și să scoatem anul școlar la capăt, pentru că altfel pierderile vor fi și mai mari”, a declarat Hadăr.

”Măsura aceasta este o măsură de criză pe care o acceptăm ca atare, chiar dacă nu ne place, evident, pentru că toată lumea și-ar dori creșteri salariale și evident, din solidaritate cu alte categorii sociale, noi ar trebui să înțelegem cum stau lucrurile” a adăugat liderul sindical.

×
Subiecte în articol: florin citu inghetarea salariilor