x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu: PMB a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația banilor

Florin Cîțu: PMB a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația banilor

13 Oct 2020   •   13:00
Florin Cîțu: PMB a avut bani pentru plata subvențiilor, dar a deturnat destinația banilor
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Primăria Municipiului București a avut bani pentru plata subvențiilor, însă banii au fost cheltuiți pe alte proiecte, a afirmat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

„PMB avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport - 1,4 miliarde lei, energie termică - 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte 'proiecte'", a scris Cîţu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta a afirmat că acest mod de lucru reprezintă „de fapt furt pe față”. 

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

Cîțu a precizat că au fost descoperite mai multe nereguli.  
 

×