x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fondul Proprietatea: "Insolventa Hidroelectrica e ca folosirea bombei nucleare pentru a rezolva o problema de lichiditate"

Fondul Proprietatea: "Insolventa Hidroelectrica e ca folosirea bombei nucleare pentru a rezolva o problema de lichiditate"

de Daniel Ionaşcu    |    27 Iun 2012   •   14:03
Fondul Proprietatea: "Insolventa Hidroelectrica e ca folosirea bombei nucleare pentru a rezolva o problema de lichiditate"

Cererea de insolventa a Hidroelectrica e ca folosirea optiunii nucleare pentru a rezolva o problema de lichiditate, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.
"Nu suntem fericiti cu aceasta optiune, e ca folosirea optiunii nucleare pentru a rezolva o problema de lichiditate", a afirmat Konieczny. Aceasta e o parafrazare a expresiei "a detona o bomba nucleara pentru a omori o musca".

El a spus ca existau mai multe rezolvari administrative, cum ar fi emisiunea de obligatiuni dar Executivul, condus pe atunci de Mihai Razvan Ungureanu, a respins ideea iar Cabinetul Ponta a venit cu propriul plan.


In privinta votului din consiliul de administratie din data de 15 iunie, cand s-a hotarat cererea insolventei, el a spus ca reprezentantul FP nu a avut "mandat" de niciun fel cum sa voteze. Reprezentantul FP in consiliul Hidroelectrica este Oana Truta. Konieczny a precizat ca membrii boardului au datorie catre compania in cauza si nu catre unul dintre actionari, chiar daca acela l-a propus, potrivit regulilor de guvernanta corporativa. FP a anuntat in timpul prezentarii ca a aflat de cererea de insolventa in data de luni, 18 iunie.

In privinta administrarii Hidroelectrica, Konieczny a spus ca nu e de acord ca administratorul judiciar sa vanda active. "Decizia de vanzare a activelor speram sa fie luata de manageri profesionisti, nu de administratorul judiciar.

×