x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiunile de la distribuţiile de energie şi gaze

Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiunile de la distribuţiile de energie şi gaze

de Daniel Ionaşcu    |    06 Mar 2012   •   15:43
Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiunile de la distribuţiile de energie şi gaze
Fondul Proprietatea a desemnat Citigroup ca intermediar exclusiv pentru vanzarea unei serii de actiuni detinute la distributiile de curent electric si gaze naturale din Romania, evaluate la 527,6 milioane de euro, a anuntat compania intr-un comunicat.

"Mandatul pe care l-am oferit Citigroup este in concordanta cu unul dintre obiectivele noastre cheie, acela de a reduce ponderea companiilor nelistate din portofoliul Fondului Proprietatea. Prin aceasta masura, speram sa cream plus valoare pentru actionarii nostri. Credem ca reteaua de contacte pe care Citigroup o are in industrie si experienta in consultanta pentru asemenea tip de tranzactii ne vor ajuta sa ne asiguram ca, in cazul in care vor avea loc tranzactii, acestea vor fi incheiate in cei mai buni termeni posibili pentru Fond', a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Fondul detine participatii la unele dintre cele mai profitabile companii din Romania. O parte dintre acestea au fost privatizate cu investitori strategici din sectorul energiei, respectiv E.ON si Gaz de France SUEZ la gaze naturale si Enel si E.ON in zona electricitatii. Actiunile la fosta Electrica Oltenia au fost achizitionate de grupul ceh CEZ in 2009.
O alta parte a ramas, insa, la stat, mai exact in proprietatea Electrica.

Anterior, statul roman s-a obligat sa listeze minim 15% dintr-un numar de 19 companii. Pe lista se afla cele trei filiale de distributie ale Electrica dar si Electrica Furnizare, care se afla acum puse la vanzare de catre Franklin Templeton.

×
Subiecte în articol: Fondul Proprietatea