x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fonduri europene: Primul proiect care vizează renovarea şi dezvoltarea satelor

Fonduri europene: Primul proiect care vizează renovarea şi dezvoltarea satelor

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00

Prima cerere de finanţare pentru fondurile europene destinate renovării şi dezvoltării satelor (Măsura 322) a fost depusă, la începutul săptămânii, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Maramureş

Prima cerere de finanţare pentru fondurile europene destinate renovării şi dezvoltării satelor (Măsura 322) a fost depusă, la începutul săptămânii, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Maramureş. Proiectul a fost depus de consiliul local Ocna Şugatag şi vizează reabilitarea şi modernizarea drumului vicinal din localitatea Şugatag. Valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare se ridică la 917.000 euro. Proiectul depus va fi finanţat 100% din fonduri europene nerambursabile deoarece este o investiţie de utilitate publică şi nu va genera profit.

Prin Măsura 322 se pot finanţa proiecte de investiţii care vizează infrastructura rurală - drumuri, canalizare, apă, gaze, curent electric, colectarea gunoiului - dar şi reabilitarea clădirilor de patrimoniu, centrului civic al comunelor şi înfiinţarea de servicii pentru populaţia rurală. Beneficiarii acestei măsuri sunt în primul rând autorităţile locale,  ONG-urile, instituţiile de cult, dar pot depune proiecte şi persoane fizice.

×
Subiecte în articol: economic