x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fonduri nerambursabile de 300 mil. lei pentru IMM-uri, epuizate în mai puţin de o oră şi jumătate

Fonduri nerambursabile de 300 mil. lei pentru IMM-uri, epuizate în mai puţin de o oră şi jumătate

06 Sep 2010   •   00:00

În număr de 688 de firme mici şi mijlocii au depus luni, în mai puţin de o oră şi jumătate, cereri de finanţare de până la 1,075 milioane lei prin Programul Operaţional Sectorial ¬ Creşterea Competitivităţii Economice, bugetul total, de 301 milioan¬e de lei, fiind astfel depăşit de aproape 2,5 ori, potrivit Mediafax.

Înscrierile online au început la ora 9:00, iar din cauza suprasubscrierii bugetului aferent proiectului, depunerea de cereri a fost oprită la ora 10:21, potrivit datelor publicate pe site-ul programului.

Prin intermediul acestui program sunt finanţate construcţia de noi unităţi de producţie, creşterea capacităţii de producţie sau diversificarea acesteia, prin lansarea de noi produse sau servicii, modernizarea întreprinderii, achiziţionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licenţe, know-how sau soluţii tehnice nebrevetate, precum şi achiziţia de servicii de consultanţă şi instruire specializată strict legate de activităţile de investiţii specificate anterior.

Astfel, sunt considerate eligibile cheltuieli pentru achiziţia de teren, în limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, cheltuieli pentru clădiri şi instalaţii aferente construcţiilor, în limita a 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, pe lista cheltuielilor eligibile sunt incluse cele privind achiziţia de servicii de consultanţă pentru elaborarea de studii şi documentaţii preliminare necesare investiţiei, precum studiile de amplasament asupra terenului şi studiul pentru organizarea de şantier.

×
Subiecte în articol: economic