x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ford se reface

Ford se reface

02 Noi 2009   •   00:00

Ford Motor, singurul constructor american care a evitat falimentul, a anunţat un profit net de 997 milioane de dolari în trimestrul al treilea şi primul profit operaţional din 2008 încoace.



Ford Motor, singurul constructor american care a evitat falimentul, a anunţat un profit net de 997 milioane de dolari în trimestrul al treilea şi primul profit operaţional din 2008 încoace.

În raportul înaintat, Ford se aşteaptă ca anul 2011 să fie „solid profitabil”. Constructorul a anunţat un profit înaintea taxelor de 1,1 miliarde de dolari, sau 26 de cenţi pe acţiune, comparativ cu o pierdere de 3 miliarde de dolari cu un an în urmă. Cu 26 de cenţi pe acţiune, compania a bătut estimarea celor 11 analişti intervievaţi de Bloomberg, care se aşteptau la un profit de 20 de cenţi pe titlu.
Ford a emis în cel de-al treilea trimestru „acţiuni tăcute” în valoare de 565 de milioane de dolari, completând oferirea de titluri 1 miliard de dolari începută în august, potrivit lui Lewis Booth, directorul financiar al societăţii.
Ford a terminat cel de-al treilea trimestru cu lichidităţi de 23,8 de miliarde de dolari, în creştere faţă de cei 21 miliarde de dolari la finele celui de-al doilea trimestru.
Potrivit Barclays Capital, Ford va încheia acest an cu 18,2 miliarde de dolari în conturi.
Ford Credit, braţul financiar al firmei, a raportat un profit net de 427 milioane de dolari, faţă de 95 milioane de dolari în urmă cu un an.
|n trimestrul al doilea al acestui an, Ford a raportat un profit net de 2,26 miliarde de dolari după un câştig contabil.
|n ultimii 3 ani, pierderile Ford au totalizat 30 de miliarde de dolari.
Ford a cumpărat fosta uzină Daewoo de la Craiova în 2007 şi a început producţia în acest an. |n 2011 este aşteptată să producă la Craiova 300.000 de maşini pe an, potrivit contractului de privatizare.

×