x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Forfetarul, introdus din semestrul al doilea al anului

Forfetarul, introdus din semestrul al doilea al anului

11 Ian 2013   •   15:11
Forfetarul, introdus din semestrul al doilea al anului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul doi al anului 2013, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

"Impozitul forfetar nu este o reintroducere. Acela a fost un impozit minim, pe care l-am condamnat", a afirmat Maria Grapini. Impozitul forfetar pentru care se realizează analiza şi studiul de impact în această perioadă se va introduce pentru categoriile de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare atât pentru întreprinzător, cât şi pentru stat, se arăta recent, într-un comunicat al Cabinetului ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri.

Impozitul se va aplica pentru categorii de servicii precum cele de la pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de încălţăminte.

Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile şi se va ţine cont de indicatori precum capacitatea locaţiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locaţiei.

Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar va fi introdus pentru simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului, pentru evidenţierea veniturilor în mod corect şi pentru realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende, de către întreprinzători. Aceştia vor plăti suma fixată, indiferent de cât profit vor realiza.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că limita de credit ce poate fi accesată de firme prin programul Mihail Kogălniceanu a fost majorată de la 120.000 lei la 400.000 lei. "În ceea ce priveşte programul Mihail Kogălniceanu, mediul privat solicita o modificare legată de prag, care era de până la 120.000 lei. Din acest an pragul este de 400.000 lei", a spus Maria Grapini.


×
Subiecte în articol: impozit forfetar semestru