x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Francize - Afaceri cu locuri de joaca

Francize - Afaceri cu locuri de joaca

de Adrian N. Ionescu    |    11 Noi 2005   •   00:00
Francize - Afaceri cu locuri de joaca

Joaca micutilor sau a celor mari este o oportunitate pentru intreprinzatori de a-si desfasura afacerea sub franciza unei marci "incercate" pe piata.

Joaca celor mici sau a celor mari este o oportunitate pentru intreprinzatori de a-si desfasura afacerea sub franciza unei marci "incercate" pe piata.

Doua noi francize aparent nastrusnice au intrat pe piata romaneasca, imbogatind posibilitatile de dezvoltare a afacerilor micilor intreprinzatori: locurile de joaca pentru copii, ca si cele pentru adulti! La adulti numele jocului este paintball, aparut in SUA in 1981 si practicat acum in peste 40 de tari, de milioane de oameni cu stiluri de viata diferite.

MAI MULT CA JOACA. Dupa aparitia francizei pentru baby- sitting, a venit randul si celei care sa usureze viata adultilor care au in grija copii, dar au si treaba prin supermarketuri, hoteluri, restaurante, cluburi, sau chiar pe langa statiile de benzina. In functie de astfel de locatii, resursele financiare necesare deschiderii parcului sub marca spaniola Multiaventura poate ajunge la 60.000 de euro, potrivit CHR Consulting, care reprezinta firma in Romania. Se mai adauga o redeventa de 300 de euro / luna. Investitia acopera costul utilajelor si amenajarea parcului. Suprafata minima este de 150 mp.

Tot pentru adultii stresati, dar de data aceasta in calitate de jucatori, se poate amenaja un teren de paintball de cel putin 300 de mp, cu 5.000 de euro, la care se adauga taxa de intrare in reteaua de franciza tot de 5.000 de euro. Taxa include pachetul complet de echipamente pentru deschiderea "poligonului" de marca City Paintball. In taxa de intrare in franciza intra si trainingul. Pachetul inclus cuprinde un minimum de markere, butelii de CO2, incarcatoare de bile, banderole, steaguri, masti.

ALTE "NASTRUSNICE". La franciza de locuri de joaca se poate adauga si cea a salii de gimnastica pentru copii intre 3 luni si 9 ani (My Gym, cu taxa de intrare de 49.500 dolari). Prin franciza Coka Club Sun & Beauty se poate intra pe piata saloanelor de bronzat (taxa de franciza 15.000 de euro), iar prin Trimage pe cea a fotosculpturii destinate inclusiv produselor promotionale sau decoratiunilor de Craciun (investitie de 5.000 de euro si redeventa de 100 de euro lunar).

Pentru oricine nu are o masina poate parea nastrusnica si franciza Schwabo Autoglas de reparat parbrize lovite cu piatra (taxa de intrare de 8.000 de euro).

SPECIALIZARE
Francizele din alte domenii au inceput sa-si adanceasca specializarea, ca in cazul celor de curatatorii chimice. Cazul Steamatic este interesant pentru ca rezolva problemele de curatenie si aerisire ale cladirilor dupa diferite accidente, inclusiv inundatiile sau incendiile. Francizarea serviciilor de decoratiuni interioare s-a specializat pana intr-atat incat Basic System se ocupa de renovarea si reconditionarea pardoselilor, a peretilor si de restaurarea mochetelor si tapiseriilor, a suprafetelor de teracota sau marmura (taxa 40.000 de euro). In fine, Color Glo repara tapiterii, iar taxa de intrare in retea este de 100.000 de euro.
×
Subiecte în articol: economic taxa franciza