x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României înscrie la SAB mașina viitorului, care merge pe aer comprimat

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României înscrie la SAB mașina viitorului, care merge pe aer comprimat

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   17:55
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României înscrie la SAB mașina viitorului, care merge pe aer comprimat

Inovația auto din România se pregătește să intre într-o nouă eră odată cu lansarea prototipului AIR MOTION la Salonul Auto București 2024. Proiectată de inventatorul Adrian Roșca, această mașină revoluționară impresionează prin viteza incredibilă – accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 0,3 secunde – dar vine și cu o tehnologie inovatoare de propulsie pe aer comprimat. Ce înseamnă asta? Nu mai e nevoie de motoare tradiționale, iar poluarea devine istorie.

AIR MOTION a fost înscrisă în competiția Bursa SAB 2024, o platformă excelentă pentru inovatori și ingineri dezvoltată de Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Salonul Auto București & Accesorii. Mașina nu aduce doar viteză și performanțe uimitoare, ci și o soluție ecologică pentru viitorul transportului urban. Propulsia pe aer comprimat elimină complet emisiile nocive, un răspuns direct la problema poluării care afectează industria auto la nivel global.

Pe lângă sustenabilitate, AIR MOTION se remarcă și printr-un sistem de siguranță revoluționar: roata vacumatică S.I.A.R.. Această tehnologie inovatoare îmbunătățește aderența pe drumuri și reduce semnificativ distanțele de frânare, ceea ce înseamnă o siguranță mai mare pentru toți participanții la trafic, mai ales în condiții meteo nefavorabile.

Publicul larg și experții din industria auto vor putea vedea pentru prima dată AIR MOTION la Salonul Auto București, între 1 și 6 octombrie la Romexpo. Acest eveniment este mai mult decât o simplă expoziție – oferă o platformă unică pentru inventatori și ingineri să-și prezinte ideile inovatoare, beneficiind de sprijinul unor parteneri educaționali precum Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Și vestea bună e că Bursa SAB 2024 acceptă în continuare înscrieri pentru proiecte auto inovatoare. Acest concurs oferă vizibilitate națională și internațională, dar și șansa ca inventatorii să-și transforme ideile în realitate. Cei care vor să participe își pot înscrie proiectele pe fundatiadanvoiculescu.ro

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×