x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie General Motors închide fabricile din America de Nord

General Motors închide fabricile din America de Nord

23 Apr 2009   •   00:00

Producătorul auto american General Motors, care se confruntă cu o scădere a vânzărilor, va închide în vara lui 2009 câteva uzine din America de Nord pentru perioade care pot ajunge până la nouă săptămâni, conform cotidianului "Detroit News", citat de AFP.



Aceasta este una dintre măsurile grupului, care este ameninţat cu declararea falimentului, pentru a-şi reduce producţia de 170.000 de unităţi în 2009. Un anunţ oficial este aşteptat vineri, 24 aprilie 2009.

Un purtător de cuvânt al companiei, Chris Lee, a declarat că, dacă General Motors îşi va închide uzinele, vor fi informaţi în primul rând salariaţii. Chris Lee nu a confirmat că grupul are intenţii în acest sens. "Nu am anunţat reduceri de personal", a spus el.

General Motors a primit 13,4 miliarde de dolari de ajutor federal şi va mai obţine cinci miliarde de dolari pentru a putea funcţiona până la 1 iunie, data limită fixată de administraţia Obama pentru ca producătorul auto să prezinte un plan de restructurare credibil. Producătorul auto american a anunţat deja că va reduce 1.600 de posturi administrative până la 1 mai.

×
Subiecte în articol: economic