x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie General Motors rambursează 6,7 miliarde de dolari guvernului SUA

General Motors rambursează 6,7 miliarde de dolari guvernului SUA

16 Noi 2009   •   00:00

General Motors ca plati 6,7 miliarde de dolari din totalul ajutorului de 49,9 miliarde de dolari primiţi de la autorităţile SUA, începând cu luna următoare, cu mai mult de 5 ani mai devreme decat data scadentă.

Potrivit unei surse citate de Bloomberg, constructorul va face plăţi de câte 1 miliard de dolari pe trimestru, începând cu luna următoare. Contribuabilii nu îşi vor recupera toţi banii investiţi în General Motors, potrivit calculelor făcute de un comitet al Congresului SUA.

GM îşi restructurează operaţiunile şi încearcă întoarcerea pe profit după ce a ieşit din faliment. Compania americană intraseră sub protecţia Capitolului 11 al legii falimentului după ce a înregistrat pierderi de 88 de miliarde de dolari din 2004.

„Vânzările GM din America de Nord şi China, în special, sunt chiar bune" spune Masatoshi Nishimoto, analist al companiei de consultanţă CSM Worldwide.
La 1 miliard de dolari pe trimestru, compania va plăti cei 6,7 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2011.

La începutul lunii, GM a şocat Germania şi Rusia prin decizia de a nu mai vinde Opel către canadienii de la Magna International, într-o tranzacţie în care banca rusă de stat Sberbank ar fi deţinut 35% din titluri. Magna ar fi primit 20%.

În urma falimentului, GM a păstrat doar 4 branduri: Chevrolet, Cadillac, Buick şi GMC.

×