x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Granturi pentru capital de lucru de 1 miliard

Granturi pentru capital de lucru de 1 miliard

de Valentin Gros    |    20 Noi 2020   •   10:22
Granturi pentru capital de lucru de 1 miliard

Bugetul schemei 2 (granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 de euro acordate întreprinderilor mici şi mijlocii) a fost suplimentat cu 650 milioane de euro, până la 1 miliard de euro. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

În cadrul programului, mai funcționează schema 1, care cuprinde microgranturi de 2.000 de euro, şi schema 3 - pentru investiţii de până la 200.000 de euro.

Pentru schema 1, au fost modificate condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019. Aceasta era de 5.000 de euro, indiferent de momentul în care firma a început să activeze. Pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului trecut, cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro.

 

Vom da drumul săptămâna viitoare la măsura 3, granturi pentru investiţii şi reluăm din nou măsura 1, unde au mai rămas bani, pentru ca alte companii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să poată primi banii

Virgil Popescu, ministrul Economiei

 

×