x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Greva generală la Transelectrica a fost suspendată

Greva generală la Transelectrica a fost suspendată

23 Oct 2009   •   00:00

Salariaţii Transelectrica au renunţat greva de avertisment anunţată pentru luni şi cea generală din 2 noiembrie, după negocierile cu administraţia şi Ministerul Economiei, fiind stabilit un calendar de soluţionare a revendicărilor sindicale până la sfârşitul anului.

„Având în vedere contribuţia Ministerului Economiei şi a administraţiei Tanselectrica de soluţionare a conflictelor de interese, organizaţia sindicală suspendă greva de avertisment care urma să aibă loc luni şi greva generală pe termen nelimitat, care fusese anunţată din 2 noiembrie", a anunţat într-un comunicat Federaţia „Univers".

Sindicaliştii, însă, vor picheta de săptămâna viitoare sediul companiei din Capitală, pentru susţinerea internalizării filialelor de mentenanţă în cadrul CN Transelectrica SA pentru reducerea costurilor, creşterea productivităţii şi a responsabilităţiilor în sistemul energetic naţional.

Salariaţii Transelectrica anunţaseră, joi, că vor declanşa, luni, greva de avertisment, urmând ca miercuri să picheteze sediul companiei, iar din 2 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat, din cauză că administraţia refuza să soluţioneze problemele legate de condiţiile de muncă şi salarizare.

×