x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grevă generală la Transelectrica din 2 noiembrie

Grevă generală la Transelectrica din 2 noiembrie

22 Oct 2009   •   00:00

Salariaţii Transelectrica vor declanşa luni greva de avertisment, urmând ca miercuri să picheteze sediul companiei, iar din 2 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat, din cauză că administraţia refuză să soluţioneze problemele legate de condiţiile de muncă şi salarizare.

Federaţia "Univers"  a anunţat că pe 26 octombrie, între orele 07.30 şi 09.30 vor organiza grevă de avertisment, pe 28 octombrie, între orele 13.00 şi 15.00 vor picheta sediul Companiei, iar pe 2 noiembrie la ora 07.30 va fi declanşată greva propriu-zisă pe termen nelimitat cu asigurarea a cel puţin o treime din activitatea normală, se arată într-un comunicat de joi al federaţiei.

Sindicaliştii motivează aceste acţiuni după refuzul administraţiei de soluţionare a revendicărilor salariaţilor referitoarer la condiţiile de muncă şi salarizare în cadrul Companiei Naţionale Transelectrica şi filialele sale.

Ei mai susţin internalizarea filialelor de mentenanţă în cadrul CN Transelectrica SA pentru reducerea costurilor, creşterea productivităţii şi a responsabilităţiilor în sistemul energetic naţional. Potrivit lor negocierile au depăşit cu mult termenul de finalizare prevăzut în Legea 130/ 1996, respectiv 60 de zile.

×
Subiecte în articol: energie