x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gunoiul bucureştenilor va fi transformat în curent

Gunoiul bucureştenilor va fi transformat în curent

02 Mar 2011   •   18:26

Adama Technologies Corp va construi lângă Bucureşti o contrală de 2,5 MW care să transforme biogazul produs din gunoi menajer în curent electric, a anunţat compania într-un comunicat.

România va garanta furnizarea reziduurilor menajere necesare şI achiziţia cu prioritate a energiei produse. Centrala va folosi gunoi iar companiile locale, Transelectrica şI Enel Muntenia Sud, vor garanta preluarea curentului. Aceasta este în fapt o cerinţă a Comisiei Europene, deoarece energia realizată din biogaz şI biomasă e considerată “verde”. La fiecare MWh produs şI livrat, compania mai primeşte şI un certificat verde pe care să-l tranzacţioneze pe bursa OPCOM. Înţelegerea cu companiile locale pentru furnizarea biomasei va fi pe 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10.
Compania dispune deja de finanţare pentru 15% din investiţii şI se aşteaptă să primească toate permisele în 3-6 luni.

“Aceasta este o oportunitate excelentă pentru Adama ca să lucreze cu reziduuri municipale pentru a genera electricitate. Aceasta ar putea deschide şI mai mult piaţa pentru folosirea biomasei în ţările unde gunoiul municipal este o problemă imensă. Aşteptăm începerea proiectului şI vom ţine la curent investitorii noştri despre procesul de obţinere a permiselor”, a declarat în comunicat

Compania este specializată în tehnologii curate. 

×