x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie GUVERN/Măsuri anticriză

GUVERN/Măsuri anticriză

de Elena Stan    |    18 Noi 2008   •   00:00

Primele măsuri anticriză vor fi discutate şi aprobate miercuri, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că "nu va aştepta începutul anului viitor pentru ca acest plan să fie pus în practică".



Tăriceanu spune că mâine va aproba măsurile anticriză
Foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Tăriceanu a cerut ieri miniştrilor responsabili să pregătească proiectele de acte normative prin care să fie aprobate măsurile conţinute în planul guvernamental privind sprijinirea economiei. Documentele vor fi discutate începând cu şedinţa din această săptămână a Executivului. "Aceste măsuri trebuie implementate cât mai repede, astfel încât să poată intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2009", a afirmat Tăriceanu în discuţia avută ieri la Guvern cu miniştrii implicaţi. La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat miniştrii Finanţelor, Muncii, Lucrărilor Publice, IMM-uri, preşedintele ANAF, şeful Comisiei Naţionale de Prognoză.
Şeful Executivului a prezentat miercurea trecută la Guvern un plan pentru sprijinirea economiei gândit pe parcursul a patru ani, în valoare totală de zece miliarde euro, şi care prevede o serie de facilităţi fiscale. El a enumerat câteva dintre aceste facilităţi, fără a indica momentul de la care vor fi introduse.
Programul prevede reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu zece puncte procentuale, neimpozitarea dividendelor care sunt investite sau reinvestite în noi firme, acordarea unui "bonus fiscal" de 5% din valoarea impozitului pentru plata la timp a acestuia, din ianuarie 2009. Firmele care vor angaja persoane intrate în şomaj de mai mult de trei luni vor primi o mie de euro pentru fiecare post astfel creat. Cheltuielile totale sunt estimate la aproximativ 30 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic