x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a adoptat normele metodologice privind Codul fiscal

Guvernul a adoptat normele metodologice privind Codul fiscal

30 Dec 2015   •   17:53
Guvernul a adoptat normele metodologice privind Codul fiscal
Sursa foto: Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat, miercuri, normele de aplicare a noului Cod fiscal, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern.

"Au fost adoptate normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal. Documentul are în jur de 600 de pagini şi îl puteţi găsi pe site (Ministerul Finanţelor Public n.r.)", a spus Suciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secţiuni/subsecţiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea 227/2015.

De asemenea, normele metodologice conţin exemple concrete pentru a asigura aplicarea coerentă şi mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016.

Elaborarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal are în vedere atingerea anumitor obiective ale politicii fiscale, care vizează, în principal, facilitarea aplicării legislaţiei fiscale din perspectiva contribuabililor, administrarea coerentă a sistemului de impozite şi taxe şi reducerea costurilor de conformare a contribuabililor.

Sursa: Agerpres

×