x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul mută un miliard de euro din fonduri europene

Guvernul mută un miliard de euro din fonduri europene

de Valentin Gros    |    11 Mai 2020   •   10:37
Guvernul mută un miliard de euro din fonduri europene
Sursa foto: Christophe Vander Eecken/CVE

Economia va fi sprijinită cu un miliard de euro, bani realocaţi din alte programe, în cadrul unor „soluții pentru relansare”, informează un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Pachetul de măsuri în acest sens “se află în fază avansată de negociere cu Comisia Europeană”, menționează comunicatul. România a purtat și negocierile privind alocările financiare pentru 2021-2027, în urma cărora primise aproximativ 31 de miliarde de euro înainte de începerea pandemiei.

“Măsurile aflate în curs de implementare pentru sprijinirea cu 18 milioane de euro a celor 100.000 de persoane defavorizate sau aflate în izolare, precum și cele 30 milioane de euro alocate asistenților sociali care au grijă de bătrânii cu pensii minime vor deveni vizibile în săptămânile ce urmează“, au spus oficialii MFE.

În funcție de măsurile de relaxare socială luate de autorități, vor fi lansate noi apeluri dedicate studenților antreprenori, creării de locuri de muncă pentru românii întorși din diaspora sau intrați în șomaj, dar și digitalizării economiei, a arătat ministrul Marcel Boloș. În total, apelurile lansate în șase luni de mandat cumulează 800 de milioane de euro.

 

×