x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hotelierii de la Marea Neagră ameninţă că pleacă în Bulgaria

Hotelierii de la Marea Neagră ameninţă că pleacă în Bulgaria

de Elena Stan    |    30 Iun 2011   •   21:00
Hotelierii de la Marea Neagră ameninţă că pleacă în Bulgaria

Hotelierii de pe litoral sunt nemultumiti de zgomotul excesiv din apropierea unitatilor de cazare care nu ii lasa pe turisti sa se odihneasca si controalele excesive din partea unor institutii, iar unii dintre investitori chiar se gandesc sa isi mute afa­cerile in Bulgaria.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a decla­rat ca unii investitori de pe litoralul romanesc se gandesc sa-si mute afa­cerile la vecinii bulgari. 'Noi, investitorii, ne gandim extrem de bine daca mai merita sa investim aici sau sa trecem vizavi la bulgari si sa investim acolo. Aici suntem buni sa platim doar taxe si impozite si ne-am saturat. Va spun cu sinceritate ca nu se stie unde ne prinde 2012 sau 2013, daca ne va mai prinde cu investitiile in Mamaia, in Romania sau in alta parte', a adaugat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Hotelierii si-au expus nemul­tu­mirile cu prilejul lansarii Comandamentului Litoral 2011. Bucovala a spus ca de la sfarsitul lunii aprilie, atunci cand au deschis cele mai multe hoteluri, acestea au fost verificate de toate institutiile. 'Din 26 aprilie, de cand au deschis majoritatea hotelierilor, cred ca ne-au trecut pragul toate corpurile de control. Ma asteptam ca in 2011 sa remarcati ca pe zona hoteliera si a serviciilor avem o imbunatatire destul de masiva a serviciilor', a spus Bucovala.

Tot legat de numarul mare de ve­ri­ficari asupra unitatilor hoteliere s-a plans si Virgil Stancu, patronul unui ho­tel de trei stele din Mangalia. In unele cazuri se ajunge pana la sapte con­troale pe saptamana. 'Controa­le­le sunt multe, avem intre cinci si sap­te controale pe saptamana, iar une­ori chiar si intr-o zi. Centralizati-le si faceti o echipa unica de control', a spus Virgil Stancu.

O alta problema ridicata de hotelieri a fost zgomotul din statiuni. 'E infernal sa vezi o terasa in statiunea Mamaia la ora 1:00 in care doi os­pa­tari beti asculta muzica la maximum. Suni la Politie si ti se spune ca nu este de competenta lor, ci a Garzii de Mediu', a explicat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Cu o problema similara se confrunta si un hotel de patru stele din Eforie Nord, iar reprezentanta acestei unitati a precizat ca au fost cazuri de turisti straini nemultumiti de zgomotul din apropierea unitatii.

'Avem o mare problema privind galagia de pe faleza. Am sesizat Primaria, Primaria m-a trimis la Garda de Mediu, iar cei de la Mediu mi-au spus ca nu au aparat. Am avut clienti straini care au vrut sa sune la Politie, galagia dureaza pana la orele 2:00-3:00 dimineata, iar un hotel de patru stele nu poate sa doarma', a explicat Iuliana Tasie, reprezentanta unitatii respective din Eforie Nord.

×
Subiecte în articol: economia