x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliare - BNR sta cu ochii pe preturi

Imobiliare - BNR sta cu ochii pe preturi

de Daniel Stan    |    06 Iul 2006   •   00:00

Costul apartamentelor din Bucuresti este foarte apropiat de cel din tarile UE, iar dupa integrare romanii s-ar putea sa cumpere case in tarile UE, a apreciat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale.

Costul apartamentelor din Bucuresti este foarte apropiat de cel din tarile UE, iar dupa integrare romanii s-ar putea sa cumpere case in tarile UE, a apreciat Adrian Vasilescu (foto), consilierul guvernatorului Bancii Nationale.
El a reamintit ca depunerile romanilor in bancile din strainatate se apropie de un miliard de euro, ceea ce ar putea determina o orientare a cererii interne spre piata externa.

PRET. "Nu se poate discuta despre un pret corect. Pe termen scurt, mersul pietei imobiliare este stabilit de cerere si oferta. Insa o schimbare puternica in ceea ce priveste aceste valori va fi adusa de momentul integrarii", a opinat Vasilescu. BNR poate interveni pe piata imobiliara prin ingreunarea creditarii. "Este normal ca BNR sa se amestece, indiferent ca operatorii pietei imobiliare vor sau nu", a afirmat Vasilescu. El a mai spus ca aceste interventii sunt justificate prin necesitatea combaterii efectelor decalajului intre consum si oferta.

×
Subiecte în articol: economic