x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Importurile sunt necesare pentru diversificarea surselor

Importurile sunt necesare pentru diversificarea surselor

03 Noi 2009   •   00:00

Importurile de gaze naturale sunt necesare în perspectiva epuizării resurselor interne, a declarat, marţi, directorul general al Petrom (SNP), Mariana Gheorghe, la un forum energetic.Importurile de gaze naturale sunt necesare în perspectiva epuizării resurselor interne, a declarat, marţi, directorul general al Petrom (SNP), Mariana Gheorghe, la un forum energetic.

“Este important să existe o diversificare a resurselor pentru că este mai puţin riscant. Pe termen lung nu este bine să te bazezi doar pe rezervele interne, ci trebuie să ai opţiuni după epuizarea resurselor”, a afirmat Gheorghe.

Directorul a adăugat că în acest an consumul de gaze va scădea la 12,8-13 miliarde metri cubi de gaze, faţă de 18 miliarde metri cubi în urmă cu cinci ani, din cauza reducerii cererii, ca urmare a greutăţilor cu care se confruntă industria chimică.

Ea a mai spus că piaţa gazelor naturale trebuie să fie liberă, pentru ca Petrom (SNP) să poată să îşi susţină investiţiile şi să majoreze producţia de gaze.
“Este nevoie de o piaţă liberă a gazelor naturale pentru a ne putea susţine investiţiile şi a putea creşte producţia de gaze”, a spus Gheorghe. Directorul celei mai mari companii energetice din România a adăugat că Guvernul ar trebui să fie mai ambiţios când stabileşte ţinte în privinţa energiei regenerabile.

×