x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce le pregătește românilor guvernul Ciolacu. Impozit URIAȘ pentru unii contribuabili

Ce le pregătește românilor guvernul Ciolacu. Impozit URIAȘ pentru unii contribuabili

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   15:45
Ce le pregătește românilor guvernul Ciolacu. Impozit URIAȘ pentru unii contribuabili

Guvernul Marcel Ciolacu se pregătește să crească dările pentru români, iar unii contribuabili riscă acum să plătească un impozit de trei ori mai mare.

Dacă inspectorii fiscali găsesc venituri din surse neidentificabile, pot decide să aplice contribuabilului un impozit majorat de la 16% la 50%, arată un proiect de OUG.

"Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de Procedură Fiscală, a căror sursă nu a fost identificată, se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate.

Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor", se arată în proiectul de act normativ, potrivit avocatnet.ro.

Documentul conține mai multe măsuri fiscale care îi va împovăra și mai mult pe români. Acesta urmează să fie agreat de coaliția de guvernare, să fie pus în dezbatere publică, adoptat de guvern și publicat în Monitorul Oficial. 

 

 

×