x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În agenţiile guvernamentale "nu se va mai tăia frunză la câini"

În agenţiile guvernamentale "nu se va mai tăia frunză la câini"

11 Apr 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a anunţat, astăzi, că Executivul a decis să nu concedieze 5% din personalul bugetar, însă miniştrii vor continua restructurarea agenţiilor guvernamentale, scrie Agerpres.

''Prin actul normativ pe care l-am adoptat (n.r. - OUG de aplicare a acordului cu FMI) am ales soluţia să nu concediem 5% din personalul bugetar şi să găsim o soluţie de creştere salarială pentru 2009, în condiţiile în care activitatea economică a ţării ne va permite, în condiţiile în care din alte economii pe care le vom face la bugetul de stat din acele sectoare unde există obezitate birocratică, unde există surplus şi risipa banului public, să putem găsi soluţii financiare pentru eventuale majorări salariale şi în acest an, pentru cei care sunt la baza piramidei, cu salarii mici şi medii'', a spus Boc.

El a menţionat că nu se vor face concedieri, dar aceasta nu înseamnă, în opinia premierului, că 'în agenţiile şi structurile guvernamentale se va tăia în continuare frunză la câini''.

''Vom face o restructurare guvernamentală, pentru ca banul public să nu fie risipit'', a afirmat el.

Boc a precizat că şi în conţinutul OUG este scris că în 15 zile ordonatorii principali de credite vor prezenta modalităţile în care vor face economii la bugetul de stat din restructurarea agenţiilor guvernamentale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: economic