x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incompatibilitate scoate CEH din insolvenţă

Incompatibilitate scoate CEH din insolvenţă

25 Noi 2016   •   23:00
Incompatibilitate scoate CEH din insolvenţă

Ieşirea Complexului Energetic Hunedoara din insolvenţă, pentru a două oară în acest an, la începutul acestei lunii are o motivaţie surprinzătoare. Judecătorul sindic care a judecat cauza se afla în stare de incompatibilitate.

Potrivit motivării instanței, judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara care a rejudecat cererea CEH de intrare în insolvență s-a aflat în stare de ”incompatibilitate absolută”, magistratul Ioan Drăgan fiind cel care s-a pronunțat și în luna ianuarie pe prima cerere de intrare în insolvență. În această situaţie, judecătorul ar fi trbuit să se abțină, a apreciat completul Curţii de Apel Alba Iulia.

În timp ce programul de restructurare este pus în pericol prin această decizie, Comisia Europeană tocmai i-a dat undă verde, prin aprobarea ajutorului de stat în valoare de 447,8 milioane de lei pentru atenuarea impactului social şi de mediu produs de închiderea minelor Lonea şi Lupeni până în 2018.

Potrivit proiectului de restructurare al complexului, în paralel se are în vedere închiderea unor grupuri termoenergetice de la centrala Deva-Mintia şi separarea mineritului de energie, astfel că se va ajunge la situația de dinaintea formării CEH.

×