x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Indienii de la „Tata Motors” pregătesc o investiție URIAȘĂ la Jucu

Indienii de la „Tata Motors” pregătesc o investiție URIAȘĂ la Jucu

18 Ian 2013   •   12:43
Indienii de la „Tata Motors” pregătesc o investiție URIAȘĂ la Jucu
Sursa foto: Automobilul electric Tata Megapixel

Tata Motors negociaza o posibila investitie in parcul industrial Tetarom 3, scrie dailybusiness.ro. Grupul auto a cerut discretie in privinta afacerii, astfel ca autoritatile clujene au refuzat sa faca mai multe declaratii. Ce se stie, pe surse, este ca indienii vor sa transforme Romania intr-o rampa de lansare pentru produsele lor în UE, de la automobile, la camioane si autobuze.
Se pare că investițai se va ridica la un miliard de euro, ceea ce presupune o linie de producție în toată regula, întinsă pe 28 de hectare, cu 5.000 de angajați, în fosta locației a fabricii Nokia.
TATA Motors a devenit cunoscuta la nivel international mai ales dupa ce a lansat celebra Nano, cea mai ieftina masina din lume, de 2.500 dolari. Dar producția acestui model la Jucu nu va fi posibilă fără o adaptare la standardele de calitate și siguranță europene, ceea ce va presupune costuri mai ridicate.
In prezent, pe piata romaneasca, Tata Motors vinde modelele Safari Dicor si Telcoline, la preturi intre 9.000 si 18.000 euro.
Tata Motors este al patrulea producator mondial de camioane si al doilea de autobuze.Compania a fost fondata in anul 1945.  Abia in anii 2000, au inceput sa se dezvolte spectaculos,  preluand marci cunoscute, precum Daewoo automobile comerciale, Jaguar si Land Rover.  

Citește mai multe aici.

×