x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Industria turismului se va dubla în maximum trei ani

Industria turismului se va dubla în maximum trei ani

de Daniela Ivan    |    17 Feb 2017   •   10:50
Industria turismului se va dubla în maximum trei ani
Sursa foto: DIANA OROS

Ponderea turismului în PIB-ul ţării se va dubla, în următorii doi-trei ani, a declarat ieri ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, la deschiderea Târgului de Turism. Voucherele de vacanţă care vor fi acordate de la 1 iulie tuturor bugetarilor vor contribui la explozia sectorului.

 

Calculele agenţiilor de turism arată că sumele cheltuite pe vacanţele  achiziţionate cu vouchere vor creşte de 38 de ori. Asta înseamnă că sejururile în România cumpărate în 2017 cu tichete de vacanţă vor totaliza 380 de milioane de euro, dacă avem în vedere că anul trecut acestea au totalizat 10 milioane de euro. Valoarea voucherelor de vacanţă este de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Ministrul mai mizează şi pe o bună colaborare cu reprezentanţii industriei de profil. "Vreau să mulţumesc celor care au investit în turism, care au avut curajul să investească în turism, pentru că a fost un domeniu căruia statul nu i-a dat prea mare importanţă. Doresc de la dumneavoastră o colaborare deschisă bazată pe respect reciproc", a mai spus Dobre. Ministerul va aloca bani pentru promovarea turismului românesc la tîrgurile internaţionale. Peste 250 de agenţii de turism şi tour-operatorii din 14 ţări oferă vizitatorilor vacanţe exotice, croaziere de lux, sejururi pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, mini-vacanţe de Paşte, 1 Mai, pachete city break şi chartere pentru destinaţii din Spania, Turcia şi Grecia.

 

Ponderea turismului în PIB este acum de numai 1,3%, spune ministrul turismului Mircea-Titus Dobre

A început goana după chilipiruri şi vacanţe ieftine

Mai mult de jumătate dintre cei care vin la târg vor chilipiruri, vacanţe de vară cu avionul în străinătate pentru şapte nopţi, care să se încadreze în tarife de sub 300 de euro de persoană, adică mai mici cu până la 50% decât în mod curent, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. Ceilalţi sunt fie seniori, care caută circuite cu autocarul în Europa sau pelerinaje, fie turişti care vin, efectiv, doar pentru a compara preţurile. “Noi ştim ce caută oamenii şi venim în întâmpinarea acestora cu oferte speciale de acest tip”', spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

La standul TUI Travel, turiştii pot să-şi rezerve cu 99 euro avans oricare din charterele pe care agenţia le organizează în Grecia, Spania şi Turcia. Campania early booking este valabilă în perioada târgului cu reduceri de la 50% din preţul cazării, astfel că pentru un charter în Antalya, preţurile pleacă de la 429 euro/persoană, pentru Creta, de la 395 euro/persoană, iar pentru Corfu, de la 375 euro/persoană.

×