x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Aug 2007   •   00:00

Lemn - Depozitarea ilegală, amendată

Inspectorii Ministerului Agriculturii şi ai Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva au aplicat amenzi totale de aproape 350.000 de lei unor firme care depozitează şi exploatează lemn in apropierea cursurilor de apă, in urma unor controale efectuate in perioada  8-21 august. Verificările au vizat 1.390 de firme şi s-au soldat cu 440 de amenzi pentru depozitarea materialelor lemnoase in spaţii neautorizate, in apropierea cursurilor de ape, precum şi pentru lăsarea de masă lemnoasă doborătă sau fasonată şi de grămezi de crăci de-a lungul drumurilor şi văilor.

Pensii - Comision redus pentru Poştă

Din septembrie, comisionul plătit Poştei Romăne pentru distribuirea pensiilor se va reduce cu 50%, ajungănd la 0,7%. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a apreciat că acest comision este mult prea mare şi că trebuie redus "proporţional" cu majorarea pensiilor. O dată cu creşterea pensiilor, a crescut foarte mult comisionul. De la 38 de milioane de euro in 2001 a ajuns la 82 de milioane in 2007.

Irigaţii - Subvenţii de pănă la 400 de lei pe ha

Organizaţiile de agricultori din domeniul imbunătăţirilor funciare vor primi de la stat in sezonul 1 octombrie 2007-30 septembrie 2008 o subvenţie de pănă la 400 de lei pe hectar pentu acoperirea cheltuielilor de exploatare, intreţinere şi reparaţie a instalaţiilor de irigaţii, dar şi a costurilor de irigare. Deconturile cheltuielilor pot fi depuse lunar la direcţiile agricole judeţene, suma totală decontată intr-un an fiind in limita a 400 de lei pe hectar.

Tranzacţii - Bursa, in scădere

Indicii bursieri au inchis ultima şedinţă de tranzacţionare din această săptămănă in scădere, sub influenţa variaţiilor puternice ale acţiunilor europene, pe fondul menţinerii ingrijorărilor privind extinderea efectelor crizei creditelor. Valoarea transferurilor perfectate ieri la Bursa de Valori Bucureşti a fost relativ scăzută, de 28,86 milioane de lei (8,85 milioane de euro), jumătate din rulajul inregistrat joi. Cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, SIF Moldova şi SIF Oltenia.

×
Subiecte în articol: economic