x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    08 Sep 2007   •   00:00
ASOCIERE. Romgaz Mediaş intenţionează să se asocieze cu compania NIS, din Serbia, pentru proiecte de reabilitare a sondelor, explorare şi exploatare a unor zăcăminte de gaze, a anunţat directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu. Compania NIS este controlată de stat şi in proces de privatizare. Printre firmele care şi-au anunţat intenţia să participe la privatizarea societăţii se numără grupul Rompetrol şi compania austriacă OMV, acţionarul majoritar al Petrom.


RELOCARE. Fabrica Chimopar din Bucureşti işi va reloca producţia in afara Capitalei, iar pe terenul actual al fabricii se va construi un complex comercial estimat la 150 de milioane de euro. Ansamblul comercial va include, printre altele, un Media City Mall - cu 115 magazine, un hypermarket şi mai multe cinematografe - , galerii şi depozite de mobilă, dezvoltate pe un teren cu o suprafaţă de 26 de hectare, au declarat pentru Mediafax surse din piaţa imobiliară.


SUPLIMENTARE. Comisia Europeană ar putea suplimenta cu 100.000 de tone cota de lapte alocată fermierilor romăni care au făcut investiţii pentru crearea sau extinderea fermelor, a declarat directorul Departamentului de administrare a cotelor de lapte, Lucian Elisei. Se aşteaptă in aceste zile un răspuns din partea Comisiei Europene.


PROGNOZĂ. Estimarea privind creşterea cu 6,5% a produsului intern brut (PIB) in acest an poate fi insă atinsă chiar şi dacă luăm in calcul efectul secetei, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu. El a precizat insă că această apreciere este o părere personală. Principalii factori de limitare a PIB sunt efectele secetei, o posibilă incasare sub aşteptări a impozitelor nete şi incetinirea activităţii in industrie.


PROMOŢIE. "O nouă lume a confortului creat de NASA" - TEMPUR, va aşteapta la BIFE - Romexpo pănă duminică, 9 septembrie T.M.P. Company este importatorul şi distribuitorul exclusiv in Romănia şi Republica Moldova a produselor Tempur - saltele şi perne care reduc presiunea asupra corpului. TEMPUR este un material de inaltă tehnologie, creat de NASA pentru Programul Spatial al USA. Datorită calităţilor sale unice, saltelele şi pernele TEMPUR permit corpului să se odihnească in poziţia sa naturală, reducănd presiunea exercitată asupra acestuia. Recomandat de peste 30.000 medici recunoscuţi in intreaga lume, materialul TEMPUR este atestat din punct de vedere medical. Pentru a vă convinge de calităţile recunoscute ale produselor TEMPUR, vă aşteptăm pănă duminică, 9 septembrie, la BIFE - Romexpo, pavilion 16-17, standul 43-44, unde T.M.P. Company va oferi prin tragere la sorţi salteaua Celebrity, in valoare de 5.000 de Euro.

×
Subiecte în articol: economic