x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

29 martie 2008:Ministerul Trans­porturilor a realizat un pro­iect de Ordonanţă de Urgenţă prin care să poată acorda bani de la bugetul de stat pentru între­ţi­ne­re şi reparaţii capitale la infrastructura feroviară

KRIVOI ROG. Ucraina va discuta împreună cu România şi cu Slovacia privatizarea combina­tului de la Krivoi Rog, potrivit site-ului UkrainianJournal.com. Anun­ţul reprezintă o schimbare a po­zi­ţiei Ucrainei, care dorea vân­za­rea combinatului fără a ţine sea­ma de poziţia României şi a Slovaciei. Lu­crările de construcţie la Kri­voi Rog au fost iniţiate de Uniunea Sovietică în 1983, dar nu au fost terminate niciodată. După dez­membrarea Uniunii Sovietice, România a primit 28% din acţiuni, în vreme ce Ucraina a preluat 56,4%, iar Slovacia 15,6%. (D.I.)

 

ZONA EURO. Inflaţia din zona euro s-a menţinut la 3,3% în martie, potrivit mediei estimărilor analiştilor, dar indicatorul ar pu­tea chiar depăşi acest nivel, ţinând cont de majorarea peste aşteptări a preţurilor în Germania. Preţurile în patru landuri germane au avan­sat în martie cu o rată cuprinsă între 0,4% şi 0,6% comparativ cu luna precedentă, transmit agen­ţiile de presă. De asemenea, pr­e­ţu­rile bunurilor de consum din Belgia, primul stat din zona euro care raportează datele oficiale, au urcat în luna martie cu cel mai mare ritm anual din 1985. (D. Ivan)

 

FEROVIAR. Ministerul Trans­porturilor a realizat un pro­iect de Ordonanţă de Urgenţă prin care să poată acorda bani de la bugetul de stat pentru între­ţi­ne­re şi reparaţii capitale la infrastructura feroviară. “Proiectul a fost realizat deoarece vrem să aplicăm acelaşi tratament şi pentru CFR infrastructură, ca şi pentru Compania de Autostrăzi prin care se alocă bani de la stat pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii capitale la infrastructură”, ne-a explicat Ludovic Orban (foto), ministrul Transporturilor. (Elena Stan)

 

TITLURI DE STAT. Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a anunţat pentru tri­mest­rul II al acestui an emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 mili­arde de lei – peste 800 de milioane de euro – pentru finanţarea defici­tului bugetar, dar şi a datoriei pu­bli­ce guvernamentale. “Având în vedere estimările privind în­ca­sa­rea veniturilor şi execuţia cheltuielilor bugetare pentru trimestrul II din 2008, precum şi volumul da­to­riei publice de refinanţat, MEF anunţă un volum indicativ al emisiunilor de titluri de stat în su­mă de 3 miliarde de lei”, se arată într-un comunicat al ministerului. (D.I.)

 

TAROM. Compania aeronautică estimează pentru 2008 o cifră de afaceri de 437 de milioane de dolari, în creştere faţă de anul trecut, când aceasta s-a ridicat la 350 de milioane de dolari, a declarat di­rectorul de marketing al compa­niei, Sorin Georgescu. În anul 2007, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 350 de milioane de do­lari, iar profitul – de aproximativpatru mili­oa­ne de dolari. Numărul total de pasageri transportaţi de companie în cursul anului 2007 a fost de aproximativ 1,9 milioane de călători. (D. Ivan)

×
Subiecte în articol: economic