x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Mai 2008   •   00:00

20 mai 2008:România a atras anul trecut in­vestiţii străine directe în valoare de 7,3 miliarde de euro, cla­sîndu-se pe locul 15 al statelor membre ale UE, potrivit datelor Eurostat

INVESTIŢII STRĂINE. România a atras anul trecut in­vestiţii străine directe în valoare de 7,3 miliarde de euro, cla­sîndu-se pe locul 15 al statelor membre ale UE, potrivit datelor Eurostat. 6,5 miliarde de euro au fost investite chiar de celelalte state ale UE, iar 400 de milioane de euro de Elveţia. SUA şi Canada au fost sursa unor investiţii de cîte 100 de milioane. Investiţiile străine directe în România au scăzut cu 1,8 miliarde de euro, comparativ cu 2006.

 

CARD DE CREDIT. BRD a lansat ieri un card de credit sub sigla Mastercard, numit Punct Card, care poate fi utilizat pentru cumpărături, plăţi internet, plata facturilor de utilităţi la terminalele băncii, precum şi retrageri de numerar. Punct Cardul are o perioadă de graţie de pînă la 60 de zile, iar clienţii acumulează puncte de fidelitate pentru fiecare utilizare a cardului. Banca a emis, pînă în prezent, 18 tipuri de carduri, având 2,5 milioane de carduri active. (Daniela Ivan)

 

AFACERE. Profitul net al Piraeus Bank România a urcat în primul trimestru de şapte ori, la 12,5 milioane de euro, a anunţat banca. “Primele trei luni din 2008 au fost caracterizate de creşteri semnificative ale tuturor liniilor de business ale băncii – corporate, IMM şi retail. Rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru se situează peste bugetul planificat”, a declarat preşedintele şi directorul general al Piraeus Bank Group România, Stavros Lekkakos. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic