x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iul 2006   •   00:00
PLAJE. Operatorii care au inchiriat Litoralul au realizat numai 15% din investitiile prevazute pentru acest an. Din suma totala de 35,3 milioane de lei noi ei au investit 5,5 milioane lei noi in dotari minime cu utilaje, dotari igienico-sanitare si dotari de agrement specific plajei. Din cauza refuzului autoritatilor locale de a elibera autorizatiile necesare, nu toate grupurile sanitare si dusurile sunt functionale.

FUZIUNE. Bostina & Associates Financial Consulting SRL - firma de consultanta financiara - , Bostina & Associates Management Consulting SRL - , specializata in consultanta manageriala privind implementarea diverselor programe finantate de Uniunea Europeana, si Bostina & Associates Cont Consulting SRL - firma de consultanta contabila - vor fuziona, urmand ca noua companie sa se numeasca "Bostina & Associates Financial Consulting". Cele trei firme au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri combinata de 900.000 euro si un profit de 350.000 euro. (E.M.)

CORUPTIE. Companiile mici se plang ca sunt nevoite sa ofere mita reprezentantilor autoritatilor locale, in timp ce multinationalele si firmele mari au acces mai usor la autoritati, a declarat Anca Harasim, directorul executiv al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham). "Multinationalele pot sa aiba acces mai usor la autoritati. Majoritatea plangerilor vine din partea companiilor mici, care trebuie sa unga birocratia pentru ca o hartie sa fie eliberata mai repede", a spus Harasim.

FRAUDE. ANAF a identificat 1.226 de firme care nu functioneaza la sediul declarat si care sunt considerate contribuabili inactivi. Acest gen de societati comerciale este utilizat cu scopul fraudarii bugetului, prin solicitarea ilegala de rambursare a TVA. Institutia avertizeaza ca tranzactiile realizate de aceste companii, intre ele sau cu alte societati, nu vor fi recunoscute de autoritatea fiscala.

RENTA VIAGERA. Agentia Domeniilor Statului (ADS) a aprobat peste 3.700 de dosare pentru acordarea rentei viagere, inaintate de persoane in varsta de peste 62 de ani care si-au arendat sau vandut pamantul. "Alte aproximativ 12.000 de dosare se afla in lucru", a anuntat ADS. Renta viagera aferenta anului trecut a fost incasata de rentieri, iar procedurile pentru platile aferente anului 2006 incep dupa 1 ianuarie 2007. Renta anuala este de 100 de euro pe hectar pentru terenurile vandute si de 50 de euro pe hectar pentru cele arendate. (F.Z.)

LICITATIE LA TRACTORUL. Dupa restrangerea activitatii de productie si montaj de la uzina Tractorul Brasov "intr-un bloc compact", pe o suprafata de circa 40-50 de hectare, fata de cele peste 120 de hectare utilizate in prezent, si dupa disponibilizarea a aproximativ 500-600 de salariati, se va organiza o licitatie cu strigare in luna septembrie. "Vom scoate la licitatie activele viabile. Cu restul activelor nu stim inca ce vom face", a spus Laszlo Gyerko, vicepresedintele AVAS.

PRETUL GRAULUI. Ministerul Agriculturii (MAPDR) va sesiza Consiliul Concurentei in legatura cu pretul de achizitie derizoriu afisat de unii cumparatori angro de grau si ii va cere sa se pronunte daca situatia de pe piata cerealelor se inscrie in practicile concurentiale corecte. La sesizarea producatorilor de cereale, Agricultura va cere si Garzii Financiare sa faca controale in sectorul achizitiei de cereale, pentru a se depista eventualele acte de evaziune fiscala din sistem.
×
Subiecte în articol: economic