x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Iul 2006   •   00:00
1 SEPTEMBRIE - Punctul de pensie se majoreaza cu 5%
Valoarea punctului de pensie se va majora, de la 1 septembrie, cu 5% si nu cu 3% cum se stabilise la inceputul anului, a anuntat, ieri, Gheorghe Barbu, ministrul Muncii. "De cresterea valorii punctului de pensie vor beneficia circa 4,4 milioane de persoane, inclusiv 1.150.000 de pensionari ale caror pensii nu au fost majorate ca urmare a recalcularii", a spus Barbu. Procentul de 5% va insemna un plus de 200.000-250.000 de lei vechi la o pensie medie pentru limita de varsta si vechime integrala. Efortul bugetar este de circa 2.000-2.500 miliarde lei vechi. (F.Z.)

CONFIRMARE - Guvernul pregateste disponibilizari
Executivul a recunoscut ieri, prin vocea Oanei Marinescu, purtatorul de cuvant al institutiei, ca pregateste o reducere de personal in sistemul bugetar, astfel incat ponderea cheltuielilor cu salariile acestora sa scada de la 6,5% din PIB la 5,5% din PIB. "Dar nu e vorba de o decizie care sa spuna ca reducem cu atatea locuri aparatul bugetar. Am spus de atatea ori, e vorba de o tinta a Guvernului care prevede ca cheltuielile cu salariile sa nu depaseasca 5,5% din PIB pentru a se asigura echilibrele macroeconomice", a declarat Marinescu. In acest moment ministerele "evalueaza metoda prin care sa se incadreze in acest procent", a adaugat ea. (F.Z.)

FINANTARE - Bani pentru termoficare
Consiliile locale si judetene din 32 de judete si din municipiul Bucuresti vor primi 199,189 milioane de lei noi pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Guvernul a aprobat, ieri, repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a acestei sume. Prima transa a fost acordata in luna aprilie, in valoare de 250 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: economic