x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Iul 2006   •   00:00
SCANDALUL PLAJELOR - Berceanu da vina pe privatizare Situatia in care se afla acum litoralul romanesc porneste de la modul in care s-a facut privatizarea, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, referindu-se la calitatea serviciilor. El a spus ca acum nu se mai poate schimba nimic, dar trebuie luate masuri de aici inainte. Ministerul Transporturilor a elaborat recent o serie de proiecte de acte normative care reglementeaza angajarea personalului sezonier si activitatea de salvamar si salvamont, modalitatile prin care o localitate este declarata statiune balneoclimaterica. (I.O.P.)

TELECOMUNICATII - Interconectare contestata Operatorii Orange si Vodafone contesta reducerea tarifelor de interconectare cu 11,3%, impusa de ANRC. Vodafone spune ca modelul de calculatie impus de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) este "incorect", intrucat subestimeaza costurile reale ale operatorului si pune in pericol investitiile pe termen lung. Reprezentantii Orange spun ca noile tarife sunt la cel mai scazut nivel european, si sub costurile de interconectare.

INTERES - Cerere de bancheri Concurenta dintre banci pentru angajarea de noi absolventi cu pregatire deosebita este in crestere, recrutarile ajungand pana in India si China. Bancile din City of London precum si fondurile de investitii ar putea atrage in aceasta vara cu 17% mai multi absolventi decat in urma cu un an si primesc circa 47 de cereri pentru fiecare loc de munca liber, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Recrutarea Absolventilor.

FORUM - Relatii economice romano-cehe Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, insotit de peste 30 de reprezentanti ai unor companii cehe, a participat marti la Forumul de afaceri romano-ceh, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in colaborare cu Ambasada Republicii Cehe din Romania si Confederatia Industriei din Republica Ceha. La eveniment au participat si presedintele CCIR, dl Victor Babiuc si Theodor Stolojan. Forumul a avut drept scop o cunoastere mai buna intre partenerii cehi si romani pentru buna dezvoltare a relatiilor economice bilaterale dintre cele doua comunitati de afaceri.

AUTOSTRADA. In acest an vor fi dati in folosinta 19 kilometri de autostrada, intre Fetesti si Cernavoda, in 2007 vor fi gata inca 76 de kilometri, iar in 2008 vom avea 130 de kilometri noi de autostrada, a anuntat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. El a spus ca in acest an se desfasoara lucrari la 344 de kilometri de autostrada, in 2007 se va lucra la 603 km, iar in 2008 se vor afla in executie 845 de kilometri de autostrada. Berceanu a precizat ca proiectele pentru constructia de autostrazi sunt foarte lungi, durata de constructie fiind de aproximativ trei ani, iar cea aferenta procedurilor premergatoare, tot de circa trei ani. (Iohanna Onaca Purdea)

STOLOJAN SPRIJINA RAFO. "Rafo Onesti trebuie sa aiba parte de acelasi tratament egal pe care statul l-a avut fata de celelalte rafinarii, Petromidia, Petrom, Lukoil", a declarat consilierul prezidential Theodor Stolojan la o emisiune televizata. Rafo Onesti a beneficiat de-a lungul anilor de iertarea unor datorii. Petromidia a beneficiat de "clementa" statului cand a fost acceptata transformarea datoriilor in obligatiuni. La randul sau, Lukoil nu a avut nevoie de prea multe stimulente pentru a cumpara rafinaria Petrotel, aceasta fiind deja introdusa pe o lista guvernamentala de firme care urmau sa fie lichidate. "Sa vedem ce trebuie facut pentru ca Rafo sa mearga", a propus Stolojan, mentionand ca rafinaria "s-a decapusat si s-a depolitizat" si ca el sustine interesele celor 2.800 de muncitori de acolo. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic