x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Iul 2006   •   00:00
DEXIA BANK RENUNTA LA CEC. Dexia Bank a decis sa se retraga din cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), dar ramane interesata de oportunitatile din Romania, a anuntat luni institutia de credit franco-belgiana. Oficialii bancii nu au oferit informatii legate de motivele care au stat la baza acestei decizii. La sfarsitul lunii iunie, banca italiana Monte dei Paschi di Siena a anuntat, de asemenea, ca se retrage din procesul de privatizare. Pe lista participantilor au ramas astfel National Bank of Greece, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.

MODERNIZARE. CFR Calatori va derula un program de 180 de milioane de euro pentru innoirea parcului de vagoane, in vederea reducerii consumului de energie si a emisiilor poluante, cea mai mare parte a finantarii urmand sa fie asigurata printr-un credit de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Finantarea solicitata BERD este de 150 de milioane de euro si va asigura fondurile necesare aplicarii primei faze a proiectului, potrivit institutiei financiare internationale.

FINANTARE. Producatorul de vin Murfatlar Romania va contracta un credit pe termen scurt de pana la 9,5 milioane de euro de la OTP Bank Romania pentru efectuarea unor activitati operationale, imprumutul fiind garantat cu peste 400.000 de sticle din vinoteca, au decis recent actionarii firmei. Creditul este garantat prin gaj fara deposedare asupra a 438.922 de sticle de vin de vinoteca aflate in proprietatea firmei si a caror valoare este de 8,96 milioane de euro. Vinoteca reuneste soiuri precum Babeasca Neagra din 1966, Cabernet Sauvignon din anii 1958, 1959, 1964 si 1965, Merlot - cel mai vechi din 1964, Chardonnay - cele mai vechi din 1971, potrivit reprezentantilor firmei.

AUTO. RoChin Motors, importatorul general al primului constructor auto cu capital privat din China, Great Wall, lanseaza astazi pe piata romaneasca vehiculul de teren Hover Cuv. Modelul este disponibil in doua versiuni, Luxury si Super Luxury, avand atat tractiune pe doua roti, cat si integrala. RoChin Motors este membru al Grupului Alexandrion, fondat in urma cu zece ani, care deruleaza activitati in domenii precum productia si distributia de alcool, productia de materiale de constructii si produse din hartie.

×
Subiecte în articol: economic