x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Iun 2006   •   00:00
FINANTARE. Veniturile provenite din taxa hoteliera, stabilita si incasata de catre consiliile locale, vor fi utilizate pentru dezvoltarea serviciilor de turism, precum si pentru finantarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii turistice. Hotararea de guvern aprobata modifica si criteriile de atestare a statiunilor turistice, incluzand noi conditii precum infiintarea unor centre permanente de informare si promovare.

INVESTITII. Raiffeisen Asset Management (RAM), compania de administare a activelor Raiffeisen Bank, a lansat joi primele doua fonduri deschise de investitii. Perioada minima de investitii recomandata de compania de administrare a fondurilor este de cinci ani pentru fondul Prosper si de trei ani pentru Benefit. Suma minima care poate fi subscrisa la cele doua fonduri este de 1.000 de lei.

CABALINE. Reprezentantii directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene va trebui sa identifice si sa inregistreze, pana la sfarsitul anului, cele 600.000 de cabaline ramase neidentificate, conform cerintelor UE, a decis Guvernul printr-o ordonanta de urgenta. Activitatea se va face de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si de catre medicii veterinari oficiali, cu sprijinul autoritatilor locale.

FUZIUNI. Majoritatea bancilor din Romania se incadreaza in categoria a doua de rating dupa clasificarea BNR, dar exista o serie de institutii de credit cu calificative mai slabe, care vor fi nevoite sa fuzioneze, sau vor fi preluate, a declarat ieri, la Atena, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Bancile cu rating mai slab arata ca nu au forta financiara, iar in viitor aceste institutii fie vor fuziona, fie vor fi preluate", a declarat Isarescu.

PRIVATIZARE. Pachetele de actiuni detinute de stat la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) Bucuresti si la societatea Olimp Estival 2002 Mangalia vor fi transferate de la RA-APPS la AVAS, in vederea pregatirii celor doua companii de turism pentru privatizare. In patrimoniul Olimp Estival 2002 se afla hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp, precum si hotelul Neptun din statiunea Neptun.

COD FISCAL. Scutirea de impozit pe profitul reinvestit si TVA redus la alimente nu se vor materializa. Cota de 3% la microintreprinderi va ramane valabila si in 2007, dar ce depaseste valoarea de 100.000 euro se va impozita cu 16%. Modificarile au fost agreate ieri de Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu cu o parte din membrii Comisiei de Buget Finante a Camerei Deputatilor in urma unei discutii informale pe tema Codului Fiscal, potrivit lui Dan Radu Rusanu, membru al comisiei. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic